14.9.2017 Teatterialan uutisia

Veikkaus-yhteistyö uudistuu

Suomen Teatterit ry ja Veikkaus Oy ovat sopineet uudistuvista yhteistyö- ja etumuodoista teatterikentälle. Tällä hetkellä voimassa olevat yhteistyön muodot, kuten Veikkaus-korttietu jne., päättyvät syyskuun loppuun mennessä. Uusi Kuukauden teatterit –pilottikokeilu astuu voimaan 1.11.2017.

Kokeilu jatkuuu kevään 2018 näytäntökauden loppuun eli 31.5.2018 saakka. Kyse on Veikkauksen tukemasta etukampajasta, jossa Veikkauksen etuasiakas voi ostaa tiettyihin teatterinäytöksiin 2 lippua yhden hinnalla. Veikkaus korvaa toisen lipun hinnasta teatterille 50 %. Teatterit valitsevat näytökset, jotka ovat mukana kampanjassa.

Mistä on kyse?

Kampanjalla Veikkaus voi tarjota kohdennettuja etuja asiakkailleen ja teattereilla on mahdollisuus edistää itse valikoimiensa tuotantojen myyntiä ja näkyvyyttä Veikkauksen kanavissa. Käytännössä teatteri nimeää ohjelmistostaan kuukausikohtaisen tuotannon ja kalenterista kaksi näytösajankohtaa. Teatteri varaa nimetyistä tuotannoista lippukiintiön, esimerkiksi 20 lippua/näytös. Lippujen kokonaismäärä rajataan teatteri- ja tuotantokohtaisesti niin, että teatteri varaa siis kampanjaa varten kuukausittain 20 avec-lippua eli yhteensä 40 lippua (esimerkiksi 10+10 lippua/näytös x 2).

Kokeiluun voivat osallistua sellaiset teatterit, joilla on sähköinen lipunmyynti, kuten esimerkiksi Ticketmasterin järjestelmä. Lipunmyyntikumppani toimittaa Veikkaukselle linkin lipunmyyntiin, jossa on valmiiksi rajattuna lippujen määrä ja 2in1 -hinta. Käytännössä asiakkaat ohjataan löytämään tieto kampanjaesityksistä Veikkauksen verkkosivujen kautta, joilta löytyy linkit myytäviin lippuihin.

Kampanjassa mukana oleva teatteri laittaa ”Tuettu Veikkauksen tuotolla” -tunnuksen näkyville esimerkiksi teatterin sisätiloissa olevalle screenille, ovitarrana (Veikkaus vastaa tuotannosta) tai esim. käsiohjelmaan ja teatterin verkkosivuille. Veikkauksen mediakortista käy ilmi, mitä kanavia edun markkinointiin tullaan käyttämään.

Kiinnostuneita teattereita pyydetään ilmoittautumaan mukaan Kuukauden teatteri -yhteistyöhön maanantaihin 16.10.2017 mennessä.

Ilmoittaudu mukaan kampanjaan

Kuva: Vaasan kaupunginteatteri, Espanjankärpänen, kuvaaja Linus Lindholm