6.3.2020 Teatterialan uutisia

Lauantaina 7.3. juhlitaan Lastenteatteripäivää!

Lauantaina 7.3. juhlitaan valtakunnallista Lastenteatteripäivää. Kotimaiset lastenteatterit ovat laatineet päivän kunniaksi Lastenteatteripäivän julistuksen.

Teatterinjohtaja Kirsi Siren:

Lastenteatteripäivän 7.3.2020 julistus

Lapset tulevat teatteriin valmiina rakastamaan esitystä. He tietävät saavansa nauraa, jännittää näytelmän henkilöiden kanssa ja helpottua iloisesti, kun seikkailu saa onnellisen lopun. Lastenteatterin tekijöiden vastuu on painava. Tälle maailman tärkeimmälle yleisölle ei saa tuottaa pettymystä. Tälle yleisölle jokainen esitys on ainutlaatuinen elämys. Teatterissa käynnin tärkeä osa ei ole analysoiminen eikä arvosteleminen. Tällaista yleisöä eivät teatterintekijät saa koskaan enää.

Esitysten tekeminen lapsiyleisölle on arvokas etuoikeus! Se vaatii myös vastuuntunnon lisäksi rautaista ammattitaitoa ja kokemusta. Meillä sitä on! Me kahdeksan lastenteatteria tuemme toisiamme, jaamme kokemuksiamme ja kehitämme pitkäjänteisesti esityksiämme. Meillä on kaikilla omanlaisemme profiili. Yhteinen lastenteatteripäivä on vuosittain hieno tilaisuus tutustuttaa rakasta yleisöämme meihin kaikkiin. Tervetuloa viettämään lastenteatteripäivää yhdessä meidän kanssamme Tampereella, Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Iloinen päivä tiedossa!

Ahaa Teatteri, Tampere
Nukketeatteri Sampo, Helsinki
Tanssiteatteri Hurjaruuth, Helsinki
Tanssiteatteri Raatikko, Vantaa
Teatteri Hevosenkenkä, Espoo
Teatteri Mukamas, Tampere
Teatteri Rollo, Helsinki
Unga Teatern, Espoo

Lisätietoa lastenteatteripäivän ohjelmasta teattereiden omilla sivuilla.